0Weken0Dagen0Uren0Minuten0Seconden

Zimihc ‘Utrecht Blaast Binnen’ – TivoliVredenburg
( 9 maart jl. – foto: Jasper Klewer)

Het harmonieorkest

Het Koninklijk Harmoniegezelschap O.B.K. Zeist (1906) o.l.v. dirigent Arnold Span, is een regio-orkest met 55 leden uitkomende in de 1e divisie KNMO. Het orkest werd in november 2018 kampioen 1e divisie tijdens de Open Nederlandse Harmonie Kampioenschappen in Drachten.

Het Koninklijk Harmoniegezelschap ‘Oefening Baart Kunst’ (in de volksmond O.B.K.-Zeist) is opgericht in 1906 en behoort inmiddels al jaren tot de betere amateurorkesten in Nederland. De kracht van O.B.K. is haar enorme muzikale veelzijdigheid. Het orkest weet het publiek steeds opnieuw te boeien met gevarieerde, kwalitatief hoogwaardige programma’s. Vrijwel elk genre is vertegenwoordigd in het veelomvattende repertoire van O.B.K.: van klassiek tot jazz en van operette tot latin. De CD’s ‘Legend’ en ‘On the Move’ die het orkest heeft uitgebracht zijn daarvan een klinkend voorbeeld.

De afgelopen jaren hebben wij op mogen treden met vele artiesten, zowel vocaal als instrumentaal. Zo deelden wij het podium met o.a. Danny de Munk, Louis van Dijk, Mini & Maxi, Tony Neef, Pia Douwes, Stanley Burleson, Belle Perez en tijdens ons laatste Nieuwjaarsconcert Humphrey Campbell.

Zie hieronder: O.B.K. live bij RTL Late Night, oktober 2018.

Dirigent Arnold Span

Sinds oktober 2013 heeft Arnold de muzikale leiding van O.B.K. in handen. Hij vindt het mooi dat hij het orkest van één van zijn voormalige leermeesters, Gert Buitenhuis (Eredirigent O.B.K.), heeft mogen overnemen.

Arnold Span werd geboren op 24 april 1962 te Almelo. Hij was van jongs af aan in de ban van de muziek. Op zesjarige leeftijd begon hij met pianospelen en de eerste klarinetlessen kreeg hij van zijn vader die ook dirigent was. Na de middelbare school ging hij studeren aan het Twents Conservatorium te Enschede. Hij studeerde klarinet bij Poliet Vleeschouwer en directie bij Sef Pijpers en Gert Buitenhuis.
Vanaf december 2008 t/m februari 2013 was Arnold chef-dirigent van de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’, waar hij in 1987 als klarinettist was begonnen.
Sinds maart 2013 bekleedt hij de functie van Stafdirigent Militaire Muziek van de Nederlandse Krijgsmacht. In deze functie is hij muzikaal eindverantwoordelijk voor alle militaire beroepsorkesten.

Tot 2011 was Arnold als docent werkzaam aan het ArtEZ-Conservatorium te Zwolle. Hij doceerde er het vak orkestscholing voor studenten HaFa-directie en hij verzorgde de stagebegeleiding. Arnold is ook regelmatig jurylid bij concoursen en festivals en was als producer betrokken bij diverse CD-producties.

programma: een akoestische klankbeleving!

Mannin Veen

Haydn Wood

‘Dear Isle of Man’, a Manx Tone Poem (symfonisch gedicht 1933), Gebaseerd op vier volksliedjes van het eiland Man: The Good Old Way, The Manx Fiddler, Sweet water in the Common en The Harvest of the Sea.

Armenian Dances

Alfred Reed

De door Reed publiceerde dansen zijn in 2 ‘boeken’ samengevat (Part I en II). Het geheel is een vierdelige suite. In ‘boek I’ is het eerste deel en in ‘boek II’ zijn de drie overige delen verwerkt. De ‘boeken’ zijn gebaseerd op Armeense volksliederen uit de collectie van Komitas Vardapet (1869–1935), een Armeens ethnomusicoloog.

Variations on a Korean Folk Song

John Barnes Chance

Dit werk is geschreven 1965. Zoals de naam al aangeeft, bestaat Variations uit een reeks variaties op het Koreaanse volkslied ‘Arirang’, dat de componist in Zuid-Korea hoorde met het Amerikaanse leger in de late jaren 1950. Het is gebaseerd op de pentatonische toonladder (de zwarte toetsen van de piano).

En verder

  • Persis Ouverture – James L. Hosay
  • La Vita è Bella – Nicola Piovani
  • Vele solistische werken

(wijzigingen voorbehouden)

Air Poétique

Ted Huggens

Blackbird

Lennon / McCartney

Adagio

Franz Kromer

Persuasion

Sammy Nestico

What are you doing te rest of your life

Michael Legrand

Remenbrance Day

Jacob de Haan

Kaartverkoop

De kaarten kosten € 12,50 per stuk.

Helaas kunnen we door omstandigheden deze keer de kaarten niet online verkopen.
De kaartverkoop gaat derhalve via de leden of aan de zaal vanaf 19.30 uur.
Wees gerust: er is plaats genoeg voor iedereen; plaatsreservering is echter niet mogelijk.

 

Kaartreservering

* = verplicht invullen

Kaarten af te halen bij de ingang vanaf 19.30 uur.

1 + 6 = ?

Concertlocatie & Contact

2018-2019 © O.B.K. Zeist | Manschot Grafimedia, Zeist