0Weken0Dagen0Uren0Minuten0Seconden

Bestel hier uw kaartje(s) à € 12,50 + éénmalig € 0,50 bankkosten.

orkesten

De Koninklijke Biltse Harmonie (KBH) is een actieve, ondernemende en veelzijdige vereniging, opgericht in 1900. Dankzij de grote aanwas van jeugdige muzikanten is de vereniging ondanks haar hoge leeftijd springlevend.

Het Groot Harmonieorkest (GHO) van de Koninklijke Biltse Harmonie bestaat uit zo’n 75 muzikanten van alle leeftijden. Het repertoire is zowel klassiek als modern, en zeer afwisselend. Het orkest werkt met elkaar toe naar (thema)concerten binnen en buiten de gemeente en zelfs in het buitenland. Beleving, inspiratie en verrassende samenwerkingen staan hierbij centraal.

In oktober 2018 gaat het GHO op concertconcours met een programma getiteld ‘Grand Ballet Musical’ en komt dan uit in de eerste divisie van de landelijke KNFM. Recente concerten van het GHO zijn ‘Demenz’ (een samenwerking met Harmonie Sint Michaël uit Thorn, professor Erik Scherder en Angela Groothuizen), ‘Herfstwind’ (Stadstheater, Arnhem), ‘Blazen in de Beurs’ (Beurs van Berlage, Amsterdam) en de jaarlijks terugkerende nieuwjaarsconcerten en zomerconcerten in De Bilt.

Het orkest staat sinds 2017 onder inspirerende leiding van dirigent Vincent van den Bijlaard. Vincent studeerde directie, klarinet en muziektheorie aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Hij is tevens werkzaam als componist en arrangeur en is docent aan het Conservatorium en de Universiteit van Amsterdam.

Het Koninklijk Harmoniegezelschap O.B.K. Zeist (1906) o.l.v. dirigent Arnold Span, is een regio-orkest met 70 leden uitkomende in de 1e divisie KNMO.
Onze dirigent en muzikanten beleven er veel plezier aan om het publiek tijdens onze concerten te laten genieten van een afwisselend, kwalitatief hoogwaardig programma. Vrijwel elk genre is bij ons vertegenwoordigd, van klassiek tot pop en van musical tot latin. De afgelopen jaren hebben wij op mogen treden met veel verschillende artiesten, zowel vocaal als instrumentaal. Zo deelden wij het podium met o.a. Louis van Dijk, Mini & Maxi, Tony Neef, Pia Douwes, Stanley Burleson en Belle Perez.
Sinds 1986 repeteert het orkest in verenigingsgebouw ‘De Boskapel’, voormalig koetshuis van de buitenplaats ‘Pavia’ uit 1850. Een unieke locatie om alle concerten optimaal voor te bereiden.

Arnold Span bekleedt sinds maart 2013 de functie van Stafdirigent Militaire Muziek van de Nederlandse Krijgsmacht. In deze functie is hij muzikaal eindverantwoordelijk voor alle militaire beroepsorkesten. Arnold is regelmatig jurylid bij concoursen en festivals en was als producer betrokken bij diverse CD-producties. Sinds oktober 2013 is de muzikale leiding van O.B.K. Zeist in zijn handen. Daarnaast dirigeert hij vanaf het najaar van 2015 het TaTa Steel Symfonisch Blaasorkest.

Bestel hier uw kaartje(s) à € 12,50 + éénmalig € 0,50 bankkosten.

programma

 • K.B.H.

  o.l.v. Vincent van den Bijlaard

 • STRAVINSKY

  Excerpts from the Firebird

 • HIDAS

  The Undanced Ballet

 • REED

  Danza Caribe

 • TCHAIKOVSKY

  The Nutcracker Swing

 • O.B.K.

  o.l.v. Arnold Span

 • BRUCKNER

  Antiphone

 • HOROVITZ

  Dance Suite (dl. 1 en 3)

 • Trad.

  Palladio

 • KHACHATURIAN

  Trois Danses

 • BERNSTEIN

  Candide Suite

Bestel hier uw kaartje(s) à € 12,50 + éénmalig € 0,50 bankkosten.

contact

Bestel hier uw kaartje(s) à € 12,50 + éénmalig € 0,50 bankkosten.

2018 © O.B.K. Zeist | Manschot Grafimedia, Zeist